METAL DISPONIBIL

  • Aluminiu
  • Alama
  • Argint 925
  • Bronz
  • Cupru
  • Argint german (nickel silver)

Fiind gravate manual, literele nu vor fi chiar perfect aliniate si la milimetru. Consider ca acest lucru contribuie la unicitatea piesei si îi da un aspect aparte.

Nu toate piesele pot fi gravate si pe verso. Gravarea poate lasa o urma pe spate, in functie de material si grosimea lui. In schimb gravarea nu se va estompa in timp, fiind adancita in metal.

Cum, când, de ce?

PhotobucketBine ați venit! Primii pași...

Cum a început povestea? Când? În preajma Crăciunului 2010, mă tot frământa gândul unei activități, unei mici afaceri, orice care să-mi mai stârnească latura artistică specifică Racului din mine. Și de ce nu, să mă mai îndepărteze puțin de laptop, că și așa domeniul pe care mi l-am ales (Informatica) mă ține destul de mult lipită de el.

Astfel a venit George, prietenul meu, cu ideea de a face accesorii pentru animale. Da, asta e ideea principală, începând cu medalioane pentru pisici/câini (gravate) și terminând cu zgărzi, culcușuri, orice îmi trece prin minte. Mi-a plăcut la nebunie ideea, la cât de importante sunt animalele în viața mea (am o pisică și doi câini, o să-i vedeți în articolele următoare). Și interesându-mă tot mai mult despre aria aceasta, am descoperit că metalul este un material foarte atrăgător, iar combinat cu creativitatea, pot rezulta niște bijuterii superbe.

De ce? Pentru că nu am mai văzut așa ceva în România, pentru că m-au atras de îndată câteva modele create cu uneltele pe care le voi folosi și eu, pentru că am ajuns să ador metalul (în special cuprul), pentru că sunt greu de comandat din afară (pe lângă taxele de transport și vamale aferente), pentru că durează mult un astfel de transport și pentru că... e sănătos. Pentru mine, e sănătos să mai las laptopul, să mai las partea aceea fixă în gândire, liniile de cod și să mă mai axez pe o împlinire sufletească atunci când vezi un rezultat lucrat cu mâna ta, la propiu. Dar nu în ultimul rând, e necesar. Mă gândesc la medalioane serioase, rezistente, nu din plastic, cu un nr. de telefon gravat în cazul nefericit al pierderii animalului, mă gândesc la brelocuri gravate (au pățit cunoscuți să-și piardă cheile și să scoată sume de jumătate de salariul minim pe economie ca să-și facă o cheie nouă la mașină) etc.

M-am gândit de o săptămâna la un nume, iar acum o oră m-am decis. KarisMetal. De ce? Karis a fost cățeaua mea, care a murit la vârsta de 8 ani și pe care am crescut-o de la o lună. Metalul, materialul principal folosit. Involuntar, dar perfect, a rezultat și carisma care va învălui accesoriile.

Ea a fost Karis (Karicia, o mângâiere pentru sufletul meu):

Photobucket Așadar, am decis să împart blogul în partea Pets - accesorii pentru animale și partea Boutique - bijuterii, brelocuri, accesorii diverse.

Weekend-ul acesta sper să pot lucra primele medalioane, pentru pisica mea și căței, să vă pot prezenta niște modele. Bineînțeles, sunt deschisă la sugestii, la idei, creez nu doar pentru mine ci pentru a mulțumi clientul complet. Pe parcurs, vor veni și restul...

Sper să vă facă plăcere să treceți prin KarisMetal-ul meu și să găsiți aici ce vă doriți. Dacă nu găsiți, anunțați-mă și încerc să fac o magie să apară ceva pentru sufletul vostru.

Medalion Circle

0